Ruilen of retourneren

Wettelijke zichttermijn van 7 werkdagen
Een bestelling via deze website geldt als ‘koop op afstand’ en geeft u daarmee als consument wettelijk recht op een bedenktijd van 7 werkdagen. Gedetailleerde informatie en instructies voor het retourneren vindt u op deze pagina.

NB: deze wetgeving is alleen van toepassing als u het product niet heeft gebruikt. U kunt alleen ruilen of retourneren in originele verpakking.

Wat is een bedenktijd?
De bedenktijd is een periode waarin u kunt beslissen dat u het product toch niet wilt kopen. Een bedenktijd wordt ook wel zichttermijn of bedenktermijn genoemd. U kunt het dan terugsturen. Natuurlijk waarderen wij het als u uw redenen wilt toelichten, maar u bent daartoe zeker niet verplicht.

Hoelang is de bedenktijd?
Bij een koop of afstand is de bedenktijd zeven werkdagen. Zaterdag, zondag en feestdagen tellen dus niet mee. U dient binnen die zeven werkdagen per e-mail aan ons kenbaar te maken dat u het product wilt retourneren onder de voorwaarden van de wettelijke zichttermijn. Verdere instructies daarover vindt u onderaan deze pagina.

Welke kosten worden teruggestort en wanneer?
Bij retournering van ongebruikte artikelen binnen de wettelijke zichttermijn van 7 dagen krijgt u het volledige aankoopbedrag inclusief onze verzendkosten retour. Uw verzendkosten voor het retourneren van het product zijn echter voor uw eigen rekening. Het bedrag zal zo snel mogelijk naar uw rekening worden teruggestort (binnen enkele dagen tot maximaal 30 dagen).